Top 5 beneficii Zeolit – mineralul cu proprietăți vindecătoare

Ce este Zeolitul?

Zeolitul este un mineral vulcanic, natural, ce poate fi extras din foarte puține zone ale lumii.  Este format în urma eruperii vulcanilor, din reacția chimică ce are loc între cenușă și apa sărată, proces ce durează o perioadă lungă de timp.

A fost utilizat în trecut, ca supliment natural pentru vindecarea unor afecțiuni și pentru păstrarea sănătății, în special în Asia. În prezent poate fi folosit ca remediu terapeutic, dar și pentru purificarea apei și aerului, fertilizarea terenurilor agricole, sau în hrana animalelor.

Cum se poate consuma?

Este consumat fie sub formă de pulbere foarte fină, fie sub formă de capsule. Într-o capsulă sunt aproximativ 600 mg de zeolit, recomandate fiind 3-4 capsule pe zi în scopul prevenirii bolilor, iar dacă deja există o afecțiune a organismului, cantitatea de zeolit se marește, doza fiind de 2-3 capsule de 4 ori pe zi.

Cum acționeaza asupra organismului?

Datorită proprietăților magnetice pe care le are, zeolitul atrage toate metalele cu sarcina electrică opusă, în general metalele grele din organism, protejând astfel organismul de intoxicații. Din acest motiv, oamenii de știință l-au numit: capcana de metale grele.

Beneficii ZEOLIT

Zeolit Detoxifiant Capsule

  • Efect benefic asupra celulelor canceroase

Prin administrarea de zeolit, s-a dovedit că acesta are un potențial mare în eliminarea substanțelor cancerigen, ajutând organismul să își formeze un efect imuno-stimulator.

Este recomandat în această privință să se țină  2 cure pe an, timp de 60 de zile fiecare și să se administreze o capsulă de zeolit de patru ori pe zi.  

  • Are efect curativ pentru infecțiile intestinale

După mai multe studii clinice extinse, realizate mai ales în Cuba, s-a observat acțiunea zeolitului în cazul acestor boli, normalizând flora bacteriană a intestinului și reducând inflamația de la nivelul intestinului.

 

  • Ameliorează ulcerul și gastrita

În cazul pacienților cu hipersecreție acidă, prin administrarea de zeolit durerile și disconfortul s-au ameliorat. Secrețiile digestive se normalizează odată cu menținerea unui tratament de 2-4 săptămâni în care se iau 4-8 capsule pe zi.

  • Tratament pentru infertilitate la bărbați

După mai multe studii, prin administrarea de zeolit, a crescut producția de celule ale sistemului imunitar, dar și la creșterea producției de celule benefice în cazul fertilității.  Studiul a fost făcut în Germania, li s-au administrat 6 capsule de zeolit timp de 6-8 săptămâni iar efectele au fost sesizabile.

Zeolitul, este un produs benefic organismului, rezultat pe cale naturală, fiind dovada clară a efectului pe care îl poate avea natura asupra sănătății.

Sursă foto: https://blogs.agu.org/georneys/2012/10/28/geology-word-of-the-week-z-is-for-zeolite/

One thought on “Top 5 beneficii Zeolit – mineralul cu proprietăți vindecătoare

  1. Pingback: Obezitatea - cauze, tratament, metode de prevenire, riscuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.