Graviola: Beneficii, Mod de Utilizare și Eficiența Împotriva Cancerului

Graviola (soursop) este un fruct verde, cu țepi care crește în pădurile tropicale ale Americii de Sud. Pe lângă fruct, se folosesc și frunzele și semințele pentru a produce tratamente eficiente ale multor boli, inclusiv cancerul.

Este folosit pentru tratarea:

 • infecțiilor cauzate de bacterii și paraziți,
 • cancerului,
 • diabetului, ajutând la îmbunătățirea simptomelor altor situații medicale.

Principalele utilizări pentru graviola

Suc de Graviola 100% Natural

1. În tratamentul cancerului

Acest fruct poate fi folosit ca tratament eficient împotriva celulelor canceroase.

Fructul în formă de inimă este bogat în vitamine și minerale, printre acestea numărându-se vitamina B1, B2, vitamina C, calciu, potasiu, zinc, fosfor sau magneziu.

2. Tratamentul împotriva herpesului

Graviola este eficient împotiva virusului herpetic. Sucul împedică creșterea herpesului în celulele infectate.

3. Lupta împotriva infecțiilor

Astăzi, evoluția cercetării a extins capacitățile curative ale fructului. Substanțele active au efecte benefice împotriva durerilor de cap, a insomniei și reumatisumului. S-a remercat și în lupta eficientă împotriva celulelor canceroase, și a reducerii nivelului de stres.

Graviola este un puternic antibacterian, anidepresiv, anticonvulsiant, antihelmintic, hipotensiv, sedativ, stimulent digestiv sau vasodilatator.

Conținuntul de fibre din acest fruct ajută digestia și reprezintă un aliment important în diete.

Beneficii pe scurt

Consumul fructului sau al sucului poate avea beneficii în lupta cu numeroase boli. Iată care sunt pe scurt beneficiile acestuia:

 • Citostatic (Anti-Cancerigen Superior)
 • Anti-Diabetic
 • Inhibă virusul Hepatitei B și C
 • Analgezic (Anti-Durere)
 • Anti-Bacterian
 • Anti-Helmintic
 • Anti-Convulsivant
 • Anti-Depresiv
 • Anti-Fungic
 • Anti-Microbian
 • Anti-Neoplasmic
 • Anti-Parazitic
 • Anti-Spasmic
 • Anti-Tumoral
 • Anti-Viral
 • Astringent
 • Depresant Cardiac
 • Reduce Ritmul Cardiac
 • Citotoxic
 • Febrifug
 • Hipotensiv
 • Insecticide
 • Sedativ
 • Stimulent Digestiv
 • Vasodilatator
 • Vermifug.

Ce este graviola și unde se găsește?

Bazinul Amazonului este una dintre cele mai mari comori naturale ale lumii, adăpostind o varietate imensă de plante dotate cu importante beneficii terapeutice.

Printre ele se află și arborele Graviola (Annona muricata), cel al cărui mic fruct verde este pe merit apreciat pentru multiplele beneficii pe care le aduce sănătății.

Dacă nu ați auzit totuși despre acest fruct, s-ar putea să cunoașteți vreuna dintre denumirile sale alternative: soursop, cherimoya sau guanabana.

Acest pom fructifer crește în America Centrala și de Sud, iar fructele, frunzele și coaja au fost toate folosite în mod tradițional pentru a trata o serie de tulburări de sănătate, de la rahitism la diabet.

Există chiar cercetări de factură recentă care indică potențialul graviolei în combaterea cancerului. Dar, cum se explică calitățile care o transformă într-o plantă atât de benefică? Este într-adevăr graviola acel super-aliment pe care ar trebui să-l avem în permanență în atenție?

Pentru început, să subliniem că fructele graviolei reprezintă o bogată sursă de vitamine B1, B2 și vitamina C. Totodată, fructul conține o întreagă serie de minerale indispensabile organismului, dintre care trebuie să amintim calciul, zincul, magneziu, potasiu și fosfor .

Toate părțile arborelui pot aduce importante beneficii. Atât coaja, cât și frunzele și tulpina reprezintă o importantă sursă de antioxidanți indispensabili organismului în lupta cu radicalii liberi.

Cu astfel de proprietăți preventive și curative, nu este de mirare că populațiile indigene au consumat sute de ani.

Cu o astfel de istorie, în sfârșit Occidentul a început să învețe să beneficieze de proprietățile benefice ale fructului, acaparând totodată și interesul cercetătorilor. Datorită acestora, este astăzi disponibilă tuturor, și asta sub cele mai variate forme.

Beneficii demonstrate în urma consumului de graviola

Fructul cu ale sale componente benefice a fost folosit de-a lungul secolelor ca tratament naturist, remediile fiind în fruct, coajă, frunze, semințe sau tulpină, toate acestea contribuind la reglarea glucozei din sânge protejând inima, asigurând creșterea nivelului de energie prin reducerea oboselii, întărirea sistemului imunitar prin vitamina B1 și zinc sau menținerea funcțiilor normale ale mușchilor prin minerale ca potasiu sau calciu.

Numeroase studii atribuie consumului de graviola îmbunătațirii ale stării de sănătate. În ultimii ani au existat și se desfășoară în continuare un număr însemnat de cercetări de laborator, cu scopul de a demonstra potențialul antitumoral al produselor obținute prin prelucrarea Graviolei. Cu toate acestea, o parte din beneficiile enumerate în cele ce urmează se bazează doar pe tradițiile locale și orale. În continuare, cercetările științifice privind beneficiile terapeutice ale consumului sunt insuficiente. Informațiile din cele ce urmează vin doar să completeze și nu să înlocuiască opiniile medicale avizate.

1. Ajută în lupta împotriva cancerului

O parte însemnată a literaturii recente despre graviola s-a bazat pe ultimele studii privind potențialul anticancerigen. Există deasemeni forumuri care vorbesc despre cum vindecă cancerul.

Conținutul bogat în acetogene anionice al fructelor este unic. Acetogenele anionice par să aibă proprietăți antitumorale, demonstrate în studii pe animale.

Susținătorii afirmă că extractul obținut din graviola a fost eficace împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul mamar și cel hepatic.

Cu toate acestea, până în prezent nu au fost efectuate cercetări pe oameni. (1) Trebuie deci subliniat faptul că până în prezent nu a fost realizat niciun studiu asupra oamenilor, iar FDA nu a aprobat utilizarea sa ca tratament pentru cancer.

Totuși, studiile de laborator și cercetările pe animale au demonstrat o mulțime de beneficii, venind în sprijinul utilizării în tratamentul cancerului.

În plus, studiile despre potențialul antitumoral al Graviolei au demonstrat o serie de alte beneficii potențial valoroase. (2) (3)

Cele mai cunoscute și mai cuprinzătoare studii au fost realizate de cercetătorii Școlii de Medicină și Științe Farmaceutice a Universității Purdue. Rezultatele acestora pot fi găsite cu o simplă căutare pe Google. În rezumat, acestea afirmă următoarele:

 • Are capacitatea de a viza țintit și de a distruge celulele tumorale maligne în 12 tipuri diferite de cancer.
 • Unii dintre compușii obținuți din acest fruct s-au dovedit mult mai capabili să încetinească ritmul creșterii celulelor tumorale decât cel mai frecvent medicament utilizat în chimioterapie, Adriamycin.
 • Deasemeni, s-a demonstrat capacitatea graviolei, amintită în prospecte, de a fi selectivă. Astfel, compușii atacă doar celulele afectate, lăsând celulele sănătoase neatinse.

Pentru a confirma fără a lăsa vreo urmă de îndoială potențialul terapeutic al extractului de graviola, este cu siguranță nevoie de multe studii clinice suplimentare. Speranța bolnavilor este însă că aceste studii vor continua și vor aduce speranțe reale bolnavilor de cancer.

Pentru orice eventualitate însă, vă rugăm să vă consultați cu medicul curant în cazul în care doriți să consumați produsele pe bază de graviola drept terapie adjuvantă.

2. Suport pentru sistemul imunitar

Este pe deplin recunoscută importanța unui sistem imunitar puternic. Printre beneficiile aduse este și cel de a stimula sistemul imunitar și de a ține la distanță  bolile.

De această proprietate a extractelor pe bază de graviola ar putea beneficia persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cum sunt din păcate cei aflați în stadiul de recuperare precum și cei aflați sub tratament anti-cancer.

Sporirea imunității poate menține organismul puternic, totodată fiind un real ajutor și pentru prevenirea bolilor comune, cum sunt de exemplu răceala și gripa.

Indigenii din America de Sud au folosit timp de secole pentru a ține sub control nivelul glicemiilor la bolnavii cu diabet zaharat. În prezent există câteva studii preliminare care sugerează că eficiența graviolei în cazul diabetului zaharat ar fi reală.

Se pare că substanțele fitochimice din sucul de graviola au capacitatea de a preveni creșterea glicemiei și de a regla nivelul de glucoză din sânge.

Un studiu publicat în 2008 a demonstrat că nivelul de zahăr din sângele șobolanilor diabetici cărora li s-a administrat graviola pe o perioadă de două săptămâni a ajuns în limite normale până la finalul studiului, fără a li se administra tratamente medicamentoase. (4)

Alt studiu efectuat pe șobolanii bolnavi de diabet alimentați cu graviola a demonstrat, de asemenea, că aceștia prezentau niveluri crescute de antioxidanți în sânge, un ficat mai sănătos și niveluri reduse de grăsimi nocive din sânge. (5)

3. Ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv

Indigenii au consumat în mod tradițional, pentru susținerea sistemului digestiv și datorită proprietăților antivirale și antiparazitare.

Astfel, fructul ar putea fi utilizat pentru

 • tratamentul constipației
 •  a ecceselor de diaree
 • întreținerea mișcărilor intestinale regulate
 • eliminarea viermilor intestinali și a altor paraziți

Într-o singură ceașcă de pulpă de graviola se găsesc șapte grame de fibre alimentare, fiind astfel o excelentă sursă de fibre dietetice.

Consumul unor cantități corespunzătoare de fibre, poate ajuta sistemul digestiv în prevenția unei game largi de afecțiuni digestive, incluzând:

 • diareea
 • constipația
 • balonarea datorată gazelor intestinale.

Beneficiile consumului de fibre nu se termină aici. Fibrele de calitate sunt de mare ajutor și în încercarea de a da jos câteva kilograme, deoarece acestea reduc apetitul și cresc senzația de sațietate.

Consumul regulat de graviola pe termen lung poate duce astfel la scăderea în greutate.

În ce privește consumul de fibre alimentare de calitate, există deja studii care demonstrează capacitatea acestora de a menține starea de sănătate a inimii, putând chiar reduce semnificativ riscurile de îmbolnăvire a sistemului cardiovascular, contribuind în același timp la protecția organismului față de afecțiunile tumorale.

4. Proprietați antioxidante

Datorită însemnatului conținut de substanțe antioxidante, are o aplicabilitate crescută în procesele regenerative. Astfel, graviola poate fi un real ajutor în prevenția și recuperarea leziunilor la nivel celular, precum și la inversarea semnelor de îmbătrânire, cum sunt ridurile și petele pielii cauzate de vârstă.

Antioxidanții nu contribuie doar la un aspect întinerit, aceștia au un rol important și în protecția împotriva bolilor cauzate de stresul oxidativ.

Radicalii liberi sunt în permanență în preajma noastră, îi regăsim atât în aerul pe care îl respirăm dar și în alimentație. Aceștia sunt capabili de adevărate ravagii pentru sănătate, consumul regulat de antioxidanți fiind astfel de inportanță vitală.

Singurii care pot neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi sunt tocmai antioxidanții, care au capacitatea de a proteja celulele de atacurile acestora, reducând astfel riscurile de îmbolnăvire.

5. Creșterea energiei

Deși nu există studii care să susțină această afirmație, relatările și părerile personale pe forumurile dedicate fructului, au arătat capacitatea acestei plante de a crește nivelul general de energie și de a combate oboseala.

6. Guta

Se pare că fructul are capacitatea de a reduce nivelul acidului uric din organism, fiind astfel un potențial tratament pentru gută. Această boală vine însoțită de dureri însemnate, ca atare orice ajutor venit de la natură ar fi o adevărată ușurare.

7. Durerea de spate

Consumatorii de graviola și de suplimente naturale pe baza de acest fruct au raportat pe diverse forumurim ameliorarea durerilor de spate și a simptomelor de reumatism. În acest moment nu există studii clinice sau de laborator care să confirme aceste constatări.

8. Herpes

Cercetările au adus dovezi că graviola poate fi eficientă în abordarea curativă a herpesului. Herpesul, în fapt o infecție virală comună, este cauzat de un virus numit herpes simplex. Simptomele herpesului includ blistere sau ulcerații fie la nivelul gurii, fie la cel al organelor genitale, uneori însă în ambele zone. Alte simptome vorbesc despre descărcarea vaginală, dureri resimțite în timpul urinării și rănile apărute la scăderea temperaturii,

Capacitatea terapeutică a extractelor împotriva virusului herpes simplex a fost demonstrată deja de un număr însemnat de studii. De exemplu un studiu de laborator publicat în 2012 a demonstrat potențialul antiherpetic al extractului de Graviola. (6)

Un alt studiu, publicat în 1999, a demonstrat la rândul lui eficiența împotriva virusului herpes simplex 2 (HSV-2). Acesta este considerat responsabil pentru cele mai multe cazuri de herpes genital. Experimentele in vitro au demonstrat că extractul graviola poate fi letal pentru celulele HSV-2. (7)

Graviola și tratamentul împotriva cancerului

graviola ajuta la tratamentul impotriva cancerului pret graviola

Unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din America a efectuat experimente timp de 20 ani și a descoperit  că substanțele  acetogenine din fruct au proprietăți antitumorale asupra a câtorva tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul de colon, de sân, de prostată, cancerul pulmonar, pancreatic sau cancerul hepatic. Modul de lucru al acestei substanțe presupune blocarea surselor de energie care alimentează celulele canceroase, ducând în cele din urmă la distrugerea acestora. Din grupul acetogeninelor, substanța cea mai importantă este annonaceous, component care suprimă și atacă tumorile.

Graviola conține 82 de Acetogenine diferite care oferă un suport puternic în chimioterapie.

Cele mai importante proprietăți terapeutice

 • Regăsindu-se pe un areal extins, graviola este cunoscută prin mai multe denumiri, cel mai frecvent numindu-se soursop, pawpaw și guanabana.
 • Fructele arborelui sunt foarte mari, putând cântări până la 5 kilograme.
 • Pulpa fructului se utilizează în salatele de fructe, gustul deosebit fiind foarte apreciat în America Centrală și de Sud.
 • Unul dintre beneficii este conținutul bogat în antioxidanți, vitaminele B și C.
 • Compușii rezultați din prelucrarea arborelui, cunoscuți sub denumirea de acetogene anionice, au un potențial terapeutic remarcabil, putând avea chiar și proprietăți antitumorale.
 • Cercetările beneficiilor aduse se datorează tocmai pe acest semnificat potențial anticancerigen.
 • Pe lângă proprietățile terapeutice, este deasemeni un fruct sănătos care poate fi aliat de nădejde într-o cură de slăbire, ca parte a unei diete controlate. Asta se datorează conținutului ridicat de celuloză, a celor doar 148 de calorii, precum și conținutului minimal de grăsimi.
 • Consumul fructului este benefic în curele de slăbire și datorită conținutului ridicat de fibre, cu rol de reducere a poftei de mâncare. O singură cană poate conține aproximativ 7,5 grame de fibre dietetice, o cantitate însemnată față de o porție de cereale sau un măr.
 • Fructul este o excelentă sursă naturală de minerale esențiale, precum magneziu, potasiu, fosfor și fier.

Este Graviola de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia?

suc graviola tratament impotriva cancerului

Un mesaj care a facut inconjurul lumii este faptul ca este un fruct ce distruge in mod miraculos celulele canceroase, fiind de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia.

In urma testelor de laborator s-a demonstrat ca extractul de graviola (sucul) distruge diverse tipuri de cancer rezistente la metodele clasice de tratament. Aceste celule sunt rezistente la anumite medicamente chimioterapeutice. Daca sunteti in cautarea unui tratament alternativ impotriva canceerului, sucul poate fi o solutie extraordinara.

Istoricul fructului

Înainte de a cuceri interesul consumatorilor și piețele occidentale, produsele arborelui graviola au fost folosită pe scară largă în mai multe zone ale lumii. În mod tradițional, era utilizată astfel:

 • În Peru
  Se recoltau frunzele arborelui, care ulterior erau preparate și folosite pentru tratamentul inflamațiilor membranei mucoase, precum și pentru a elimina secrețile neplăcute de pe tractul respirator.
 • În bazinul Amazonului
  Se preparau rădăcina și frunzele arborelui, fiind utilizate pentru a ține sub control nivelul glicemiei la pacienții cu diabet zaharat.
 • În Caraibe
  Din frunzele arborelui, se prepară un ceai terapeutic, care se folosește pentru ameliorarea tusei, a simptomelor de gripă și astm. Deasemeni, fructul este administrat tinerelor care alăptează, cu scopul de a stimula lactația.
 • În multe părți ale Americii de Sud
  Pentru tratamentul dizenteriei și a scorbutului, se folosește sucul obținut din graviola, pe când coaja și rădăcinile plantei se folosesc drept sedative.

Care din parțile fructului sunt utilizate în scop terapeutic?

Toate partile plantei sunt utilizare in alimentatie cu scop terapeutic (rădăcină, scoarță, frunze, pulpa, semințele). Pulpa este excelenta pentru a fi servita ca atare, pentru sucuri, inghetate sau alte deserturi. Din frunze se pot face ceaiuri, tincturi.

Cum se consumă Graviola?

graviola pret tratament naturist cancer chimioterapie

Gravola este folosit în multe rețete precum înghețata, prăjituri, shake-uri, supe sau chiar alături de legume sote. Pentru a verfica dacă fructul este copt acesta trebuie să fie moale la atingere.

Pentru a-l consuma tăiați fructul în jumătate, și folosiți o lingurița pentru a scoate miezul. Gustul este dulce acrișor, o combinație între banană și ananas.

Gustul fructului este de-a dreptul deosebit, fiind în fapt un gust dulce-acrișor aparte, greu de identificat, de unde și denumirea de soursop.

Părerea generală este că gustul seamănă cu o combinație banane-papaya și ananas.

Semințele negre ale fructelor coapte se îndepărtează, recomandată pentru consum fiind pulpa fructului. Fructul de graviola poate fi consumat ca atare, sau poate fi utilizat în diverse rețete, salate de fructe sau sucuri.

Graviola este disponibilă într-o gamă diversificată de suplimente, atât sub formă de capsule, cât și în lichide. Pe forumuri, unii consumatori susțin graviola capsule, pe când alții preferă să-și administreze sucul.

Pentru determinarea dozei optime, citiți întotdeauna cu atenție etichetele. Dacă faceți parte dintre norocoșii care au acces la fructul proaspăt, aveți o șansă în plus de a consuma fructul graviola în toate formele posibile.

Contraindicații graviola și posibile reacții adverse

Înainte de a alege orice supliment pe bază de graviola, întotdeauna consultați medicul curant.

 • Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să renunțe la consumul de graviola. În prezent, nu există studii care să demonstreze siguranța suplimentelor pe bază de graviola asupra fătului sau sugarilor.
 • WebMD susține prudența în fața suplimentelor pe bază de graviola, din cauza potențialului evocat de a distruge celule nervoase și de a provoca simptome asemănătoare bolii Parkinson.

Compoziție / Valoare nutritivă pe 100 g graviola

Suc de Graviola

Iata o parte dintre valorile nutritional ale fructului:

 • Energie 276 kJ (66 kcal)
 • Carbohidrati: 16,84 g
 • Zaharuri 13,54 g
 • Fibre alimentare 3,3 g
 • Grasimi: 0,3 g
 • Proteine 1 g
 • Vitamine:
 • Tiamina (B1) 0,07 mg (6%)
 • Riboflavina (B2) 0,05 mg (4%)
 • Niacina (B3) 0,9 mg (6%)
 • Acidul pantotenic (B5) 0.253 mg (5%)
 • Vitamina B6 0.059 mg (5%)
 • Acid folic (B9) 14 micrograme (4%)
 • Colina 7,6 mg (2%)
 • Vitamina C 20,6 mg (25%)
 • Minerale:
 • Calciu 14 mg (1%)
 • Fier 0,6 mg (5%)
 • Magneziu 21 mg (6%)
 • Fosfor 27 mg (4%)
 • Potasiu 278 mg (6%)
 • Sodiu 14 mg (1%)
 • Zinc 0,1 mg (1%)

Acum ca ai aflat o parte din beneficiile acestui fruct si cum iti poate imbunatati viata, il poti include in stilul tau de viata.

GRAVIOLA PRO ȘI CONTRA

PRO

 • Este un fruct bogat în vitamine și minerale esențiale, necesare organismului.
 • Fructele au un coeficient caloric scăzut, conținut redus de grăsimi, venind în schimb cu un important aport de proteine ​​și fibre.
 • Cercetările sugerează că preparatele pe bază de graviola pot ajuta la prevenirea cancerului.
 • Este o excelentă sursă de antioxidanți, ajutând astfel la combaterea stresului oxidativ și a bolilor.
 • Consumul de graviola este indicat diabeticilor.

CONTRA

 • Nu o să găsiți graviola fruct de vânzare pe piețe, planta este greu de procurat ca atare, în afara Americii de Sud.
 • Potențialul anticancerigen al graviolei nu a convins încă toți experții în suplimente și terapii adjuvante.
 • Au existat semnale că suplimentele pe bază de graviola ar putea afecta nervii creierului, putând cauza probleme de mobilitate similare bolii Parkinson.

Referinte și studii

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21767082
(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23889049
(3) http: //www.ncbi .nlm.nih.gov / pubmed / 22475682
(4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20162043
(5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24076471
(6)  http://ijppsjournal.com/Vol4Issue2/3297.pdf
(7)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10446015

8 thoughts on “Graviola: Beneficii, Mod de Utilizare și Eficiența Împotriva Cancerului

  • Vorovir says:

   Ne bucuram ca ne-ati scris. Produsul il regasiti acum pe http://www.bluediamond.ro furnizorul nostru. In cazul mentionat se recomanda o cura de minim 3 luni pe an. Dupa o prima luna de consum, O saptamana da una pauza pana alalizele confirma „adormirea virusului”. Recomandam si Zeolit pentru detoxifiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.