Reumatism – Care sunt simptomele? Metode de Tratament

Principalul simptom în afecţiunile reumatice este durerea. Majoritatea afecțiunilor reumatoide pot fi tratate printr-o coraborare dintre medicație și schimbarea stilului de viață a persoanei afectate.

simptomele reumatismului tratament

Deși reumatismul ] este o afecțiune ce nu se poate vindeca în totalitate, simptomele sale pot fi ținute sub control.

Este binecunoscut faptul că pentru bolile reumatice nu se cunoaște un tratament definitiv, ci doar unul de întreținere, iar cea mai bună modalitate pentru a încetini evoluția acestei cumplite afecțiuni este coraborarea dintre suplimentele alimentare și gimnastica medicală, fitness-ul moderat și elementele de fizioterapie analgezică specific pentru reumatism.

Majoritatea pacienţilor suferă de dureri foarte mari când ajung să apeleaze la ajutorul unui specialist. Durerile cronice afectează starea fizică, psihică şi, astfel, scade calitatea vieţii şi capacitatea de muncă în activitatea profesională.

Care sunt simptomele reumatismului?

Mai jos sunt descrise o parte din simptomele bolilor reumatice, care in general sunt cauzate de inflamatie, durere in articulatii sau muschi.

simptomele reumatismului tratament pentru reumatism

 

 • Se remarcă o scăderea a greutății corporale
 • Apare mai des simptmul de febră
 • Persoana resimte o stare de boseală cronică
 • Redoare articulară
 • Articulații inflamate devin extrem de dureroase mai ales la schimbarea vremii

Tipuri de reumatism

 1. Artrita reumatoidă este cea mai des întâlnită formă de manifestare. Sistemul imunitar dezechilibrat atacă articulațiile. Această formă de boală provoacă dureri foarte mari persoanei în cauză. Poate afecta de asemenea și plămânii, vasele de sânge, pielea sau ochii;
 2. Vasculită: este afecțiunea mai  rar întâlnită, dar foarte periculoasă deoarece se manifestă prin inflamarea vaselor de sânge. Poate conduce la un flux redus de sânge la nivelul țesutului (ischemie). Este o boală dureroasă în formele de manifestare. Simptomele pot fi: pete roșii, leziuni sau umflături pe piele, tuse, slăbiciune musculară;
 3. Gută:  afecțiune foarte dureroasă; aceasta apare cu precădere, când prea multe cristale de acid uric se acumulează în nivelul țesuturilor. Aceasta conduce la inflamație, înroșire și senzație de arsură la nivelul articulației. Cristalele de acid uric pot cauza afecțiuni și activității renale;

Factorii care pot duce la aparitia reumatismului

Exista anumite cauze care pot duce la apraritia bolilor reumatice printre care:

 • obezitatea
 • fumatul
 • expunerea la substanțe toxice
 • istoric familial al bolii
 • vârsta: artrita reumatoidă tinde să apară între 45 și 65 de ani

Complicații reumatism

 • Ochi uscați și gură uscată (sindrom Sjogren)
 • Infecții: medicația pentru reumatism poate slăbi sistemul imunitar, crescând riscul de infecții
 • Osteoporoză: afecțiune care scade densitatea osoasă, crescând riscul apariției de fracturi;
 • Sindromul de canal carpian apare ca urmare a afectării articulațiilor și a comprimării nervului de la nivelul palmei și degetelor
 • Limfom: reumatismul crește riscul de limfom, un tip de cancer al sângelui care apar la nivelul sistemului limfatic
 • Afecțiuni cardiace: în aceste situații, reumatismul crește riscul blocării și rigidizării arterelor, precum și inflamației pericardului (foiță care acoperă inima)

Tratament pentru reumatism

Este greu de afirmat că reumatismul se poate vindeca, însă remisia simptomelor este posibilă dacă afecțiunea este depistată și tratamentul începe de timpuriu și se realizează cu medicamente . Acestea pot fi: antiinflamatoare nesteroidiene, terapie fizică, etc.

Tratarea afecțiunilor reumatice include medicaţie pentru ameliorarea simptomelor şi pentru menţinerea bolii sub control, deoarece acestea nu pot fi vindecate complet în cele mai multe cazuri. Tratamentul diferitelor forme de reumatism este complex și trebuie să cuprindă: tratament alopat, fizioterapie, exerciții fizice realizate în mod constant, tratamente pe bază de plante și o dietă echilibrată (în cazul persoanelor care suferă de obezitate).

Tratament naturist

tratament pentru reumatism turmeric anti inflamatoriu

Fizioterapia

 

În reumatism presupune procedee pentru atenuarea durerilor, prevenirea sau diminuarea unei redori articulare sau restaurarea forţei musculare în jurul articulaţiilor. Deoarece simptomul principal este durererea, se recomandă majoritatea procedurilor de electroterapie care duc la obţinerea de efecte analgezice.

 Exerciţiile fizice

activitatea fizica o viata activa pentru a trata reumatismul

Medicii recomandă o viață activă prin practicarea unui sport, nu doar pentru îmbunătăţirea tonsului şi a funcţiilor corpului ci pentru creşterea nivelului endorfinelor, analgezicul natural al corpului.

Dacă durerea este puternică, exerciţiile intense precum alergatul o pot accentua. Vă recomandăm astfel să alegeţi mai degrabă activități precum înotul sau bicicleta de cameră. Astfel veţi avea o stare emoţională mai bună, vă veţi îmbunătăţi flexibilitatea şi vă veţi întări musculatura.

Să aveți spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.