Stres: Definitie, Simptome, Remedii naturiste si Tratament

remedii anti stres tratament naturist produse natural stres oxidativ remediu

Vă simțiți adeseori tensionat, vă vine greu să vă controlați reacțiile negative sau vă simțiți de-a dreptul copleșit de o tristețe adâncă, uneori chiar fără motiv? La drept vorbind, chiar și experiențele fericite, nașterea unui copil, o avansare sau mutarea într-o locuință mai mare, toate acestea pot fi factori de stres.

Sarcinile de zi cu zi vă copleșesc? Se apropie scadența ratei la bancă? Patronul plănuiește închiderea firmei și vă sperie gândul zilei de mâine?

Puțini sunt norocoșii care reușesc să facă față tuturor provocărilor vieții moderne fără a fi afectați de stres.

Indiferent de natura lor, orice factor perturbator sau potențial amenințător la bunăstarea noastră poate cauza stres.

În ultimii ani, România a ajuns cap de listă în topul țărilor cu cei mai stresați cetățeni. Aproape trei sferturi dintre românii adulți se declară moderat sau extrem de stresați, fie din pricina creșterii prețurilor, a problemelor la locul de muncă, a celor legate de sănătate, sau chiar din cauza rezultatelor obținute de copii la testările periodice.

Ce este stresul si de ce apare?

Fiecare dintre noi reacționează diferit la situațiile de stres. Stresul inundă organismul cu hormonii responsabili de declanșarea mecanismelor de autoapărare. Stresul a ajutat astfel la supraviețuirea rasei umane.

De câte ori ne confruntăm cu situații dificile, organismul produce cantități crescute de cortizol, crește secreția adrenalinei și a noradrenalinei. Acestea cresc ritmul cardiac, tensionează musculatura, provoacă transpirații, alături de o stare generală de alertă. Stresul încetinește funcționarea normală a organismului, toate resursele fiind alocate apărării.

Datorită acestor mecanisme interne, unii norocoși sunt chiar mai productivi și mai creativi atunci când se află sub efectul unui factor de stres.

Cu toate acestea atunci când acest mecanism de apărare se declanșează cu prea mare ușurință, sau în cazurile în care factorii perturbatori sunt mult prea numeroși, stresul devine un pericol real la adresa sănătății psihice și fizice, fiind capabil să contribuie decisiv la instalarea unor boli grave.

Efectele negative ale stresului

Stresul crește tensiunea arterială și ritmul cardiac, încetinind în același timp sistemul digestiv, calea cea mai sigură către creșterea în greutate. Sistemul imunitar se lenevește, iar starea de alertă prelungită duce la insomnie. Lista afecțiunilor cauzate sau agravate este extrem de lungă, de la ulcer gastric la impotență, de la depresie la infertilitate, sau chiar și la căderea părului. Nu în ultimul rând, stresul prelungit duce la importante dezechilibre chimice și hormale în organism.

Cum ne putem proteja?

Sunt o mulțime de schimbări comportamentale care pot ajuta la contracararea efectelor negative ale stresului. Experții recomandă:

 • renunțarea la fumat
 • evitarea consumului de alcool și cafea
 • un program riguros de exerciții fizice
 • plimbări în aer liber
 • exerciții de respirație controlată
 • o alimentație echilibrată

Când însă factorii de stres sunt mult prea numeroși, angoasele au apucat deja să pună stăpânire pe organismul nostru și simțim că ne lasă puterile, vom avea nevoie de ajutor extern. Cu ajutorul de specialitate, starea de Zen poate fi la îndemâna oricui.

Un bun psiholog ar putea cu siguranță să ne ajute într-o oarecare măsură.

Dar cum corectăm dezechilibrele chimice și hormonale cauzate de stres?

Suplimente vitaminice pentru întărirea sistemului nervos

 1.  Suplimente ce contin complex de vitamina B si magneziu

Magneziu 400 +B-complex + vitamina E produs natural antistres

 

O variantă ar fi suplimentarea alimentației cu vitaminele de tip B. Datorită compoziției echilibrate, în care se regăsesc cele mai importante vitamine B, suplimentul alimentar Magneziu 400 +B-complex + vitamina E poate fi extrem de eficient în combaterea efectelor stresului.

Magneziul este recunoscut pentru efectul de reducere a stării de oboseală și extenuare, fiind un important adjuvant al sistemului nervos și muscular.

Rolul vitaminei B2 este de a proteja celulele împotriva stresului oxidativ, ajutând deasemeni la reducerea stărilor de oboseală și extenuare.

Vitamina B6 este vitamina sănătății psihice, având rol și în reglarea activității hormonale. Vitamina B12 este indispensabilă sănătății sistemului nervos, iar vitamina E, supranumită vitamina tinereții, ajută la combaterea stresului oxidativ de la nivel celular.

Mulțumită compoziției echilibrate, dozajul este extrem de simplu.

Se recomandă consumul a câte ½ tablete, de două ori pe zi.

 1. Suc natural de Noni Tahiti – puternic adaptogen

suc noni antistres

 

Pe lângă importantele calități antioxidante și de contracarare a radicalilor liberi, are proprietatea de a fi un puternic adjuvant al sistemului imunitar. În plus, Noni este adaptogen: are astfel proprietatea de a ajuta vindecarea la nivel celular.

Indigenii care au descoperit Noni, au folosit extractele din această plantă datorită calităților terapeutice și vitaminizante, dar nu în ultimul rând l-au folosit drept energizant, deoarece Noni are capacitatea de a crește toleranța organismului la stimulii externi, fie ei fizici sau psihici, precum și rezistența generală a organismului.

Noni este deosebit de eficient împotriva efectelor stresului, mulțumită capacității de stimulare a secreției de melatonină.

Melatonina are darul de a îmbunătăți și echilibra somnul, iar datorită unui somn odihnitor și suficient, tonusul psihic va fi îmbunătățit automat. Consumul regulat de suc de Noni va stimula funcționarea epifizei (a glandei pineale), care va crește în continuare secreția de melatonină și serotonină, ambele cu proprietăți antidepresive și calmante. Totodată, va crește și secreția de endorfine, supranumite hormonii fericirii.

Cum se consumă sucul de Noni?

Recomandăm consumul a 2 – 3 linguri de suc Noni pe stomacul gol, simplu sau diluat cu sucuri de fructe neînducite.

Nu recomandăm consumul sucului Noni Tahiti de către femeile însărcinate sau care alăptează.

 1.  Stress Expert 24 Day & Night – creste rezistenta organismului la stres

Stres Expert vorovir supliment antistres natural

 

Cu capsulele diferențiate pentru zi și pentru noapte, Stress Expert este produsul perfect echilibrat și adaptat pentru a combate atât efectele stresului, cât și pentru a crește capacitatea generală de apărare a organismului împotriva efectelor nocive cauzate de stres, și face asta fără efectele secundare cu care vin terapiile medicamentoase, și deasemeni fără a da dependență.

Capsula de zi funcționează ca un tonic general, având pe deasupra proprietăți imunostimulatoare și antioxidante. Mulțumită compoziției pe bază de extracte vegetale, passiflora, iasomie și altele, alături de lăptișor de matcă, magneziu și melatonină vegetală, Stress Expert capsula de zi va induce o stare de calm și echilibru, organismul făcând astfel față mult mai ușor stresului cotidian.

Capsula de zi este adaptogenă. Ce înseamnă asta? Substanțele adaptogene au rara calitate de a proteja organismul împotriva efectelor tuturor formelor de stres, interacționând la nivelul organismului exact acolo unde este nevoie de ele.

Capsula de noapte are capacitatea de a induce o stare generală de calm și relaxare, indispensabilă pentru un somn plăcut și revigorant.

Cine poate beneficia de Stress Expert?

Oricine se confruntă cu perioade prelungite de stres sau de factori multipli cu potențial stresant în viața de zi cu zi, angajați cu solicitări multiple, gospodine extrem de ocupate sau studenți aflați în sesiune, poate beneficia de proprietățile benefice ale capsulelor Stress Expert 24 Day&Night.

Nu provoacă dependență, este lipsit de efecte secundare și nu are niciun fel de contraindicații.

Cum administrăm Stress Expert 24 Day & Night?

Recomandăm administrarea capsulelor sub formă de cură, pe durata a 3 luni.

Doza recomandată este de o capsulă de zi dimineața pe stomacul gol, administrată cu un pahar de apă plată.

Capsula de noapte se administrează seara, cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare, cu un pahar de apă plată.

Producătorul Stress Expert 24 Day & Night atrage atenția la respectarea dozelor recomandate și a duratei tratamentului.

 1. Cură de Cordyceps Reishi (Ganoderma)

Antibiotic Natural

 

Pe lângă alte proprietăți preventive și terapeutice, Reishi sau Ganoderma are capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului și memoria, ambele cu efect imediat împotriva stărilor de stres.

În plus, mulțumită cantității însemnate de fibre brute cu rol de reglare a sistemului digestiv, fibrele au capacitatea de a elimina toxinele și de a stabiliza glicemia, echilibrând astfel starea emoțională.

Cum se administrează Cordyceps Reishi (Ganoderma)?

Recomandăm administrarea zilnică a două capsule de Cordyceps, una dimineața și una seara, administrate cu un pahar de apă plată.

A venit vara, se deschid ștrandurile! Câteva ore de înot și plajă, mișcarea în aer liber și prietenii aproape pot ajuta considerabil la eliberarea, cel puțin pentru o perioadă, a simptomelor cauzate de stres. În plus, lumina solară stimulează secreția de endorfine, cu rol în producerea unei stări generale de calm și bună-dispoziție.

Dacă nu ai probleme cu greutatea, apelează la ciocolata neagră. Magneziul din ciocolata neagră susține sistemul nervos, revigorează starea de spirit și combat stările ușoare de depresie.

 1. Incearcă cură cu sucul de Acai Acerola!

Imunostimulator

Sucul obținut din fructul Acai și cireșele (după unii, vișinele) Acerola, are un conținut extrem de bogat în vitaminele de tip B, despre care am mai spus că au un rol important în sănătatea sistemului nervos. În plus, la fel cu Ganoderma, în sucul Acai Acerola se regăsește o cantitate însemnată de fibre, cu rol în eliminarea toxinelor și în echilibrarea stării emoționale.

Pe deasupra, contribuie la întărirea sistemului imunitar, este un energizant natural și poate fi o adevărată cură de înfrumusețare venită din interior, datorită capacității de a stimula producția de colagen. Nu în ultimul rând, în combinație cu o dietă echilibrată, poate contribui la o pierdere sănătoasă în greutate, cunoscut fiind faptul că greutatea în exces este deasemeni un important factor de stres.

Cum se administrează sucul Acai Acerola?

Recomandăm consumul a 3 – 4 linguri de suc Acai Acerola luate în două reprize, înainte de micul dejun și prânz, în funcție și de vârstă și greutate. Nu are efecte secundare și nici contraindicații.

Ce mai putem face împotriva stresului negativ?

Meloterapia – reduce stările de panică

Dacă dispunem de timp suficient, putem încerca meloterapia. Terapia prin muzică are efect benefic recunoscut asupra sănătății sistemului nervos, reduce stările de anxietate și panică și poate induce o stare generală de calm și relaxare. Desigur, pentru meloterapie vom asculta muzică clasică sau compoziții special create împotriva stresului și nu rock alternativ.

Terapia prin râs – cea mai veche metoda anti-stres

Să ne amintim de terapia japoneză prin râs. O porție sănătoasă de râs poate ajuta împotriva stresului, mulțumită secreției crescute de endorfine. Deși poate fi o terapie eficientă și lipsită de efecte secundare, pe deasupra lipsită de orice costuri, nu este atât de simplă pe cât pare. O persoană aflată sub un stres puternic va constata că este extrem de greu să râzi la comandă.

Dacă îți vine greu să râzi, atunci încearcă să plângi. S-ar putea să fie mai ușor. Important este să încerci să te debarasezi de emoțiile negative, indiferent de mijloace.

Aromaterapia – benefică in perioadele de stres intens

Aromaterapia poate fi utilizată practic oriunde și oricând, sub rezerva alegerii atente a aromelor folosite. Pentru stările de oboseală pe bază de stres, printre cele mai recomandate este aroma de mentă. Pentru a avea efect, se recomandă o cură de minim 12 zile.

Levănțica și Aroma de vanilie – relaxează sistemul nervos

Levănțica este deasemeni un remediu al stărilor emoționale. Are proprietăți relaxante și calmante, fiind recomandată seara, pentru obținerea unui somn liniștit.

O altă aromă cu efecte benefice asupra stării sistemului nervos este vanilia. Aceasta are capacitatea de a crește capacitatea de atenție și memorare și este recunoscută pentru creșterea toleranței la stres.

Guma de mestecat te poate scăpa de stres

Până și banala gumă de mestecat poate fi un remediu rapid împotriva stresului. Cauzele acestui fapt nu sunt cunoscute deocamdată, dar există studii care demonstrează că, cu cât mestecatul este mai viguros, cu atât crește efectul anti – stres.

Petreceți timp cu cei dragi

Îmbrățișați-vă cu cei dragi, susțin experții. Contactul fizic contribuie la secreția de oxitocine, cu rol în scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, ambele simptome ale stresului.

Un efect asemănător poate avea joaca cu animalul de companie preferat. Această activitate are deasemeni darul de a crește secreția de oxitocine, responsabile de o stare de spirit pozitivă.

Stresul nu e un moft și nu trebuie neglijat. Deși, în proporții limitate, stresul poate avea și efecte benefice, acestea se pot transforma rapid în atacuri la adresa sănătății fizice și psihice.

V-am prezentat o listă cuprinzătoare de remedii împotriva stresului, din care puteți alege în funcție de timp și preferințe, pe cea care vi se pare cea mai potrivită.

Sigur că unele dintre acestea nu sunt accesibile oricui, fie din lipsa fizică a timpului, fie de dificultatea de a ajunge în starea necesară, cum ar fi cea pentru meditațiile anti-stres.

În schimb, una dintre aceste metode, sau de preferat combinația metodelor care presupun schimbări comportamentale cu suplimentele alimentare special create, cum este și Stress Expert 24 Day&Night, vă va ajuta cu siguranță la combaterea simptomelor periculoase cauzate de expunerea la stresul prelungit și provenit din surse multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.